donderdag 4 oktober 2012

Thuis opdracht 2 Details met diafragma


Foto opdracht 2                                                                                                      Details

Bespreking week 41

Probeer in je foto de aandacht te sturen door scherp te stellen op een bepaald detail. Daar waar het scherp is gaat het oog naartoe. Teveel afleiding in de achtergrond kan door onscherpte weggehaald worden.

De eenvoudigste details leveren vaak ideale stillevens op. Als je iets kleins ziet, een voorwerp of maar een onderdeel daarvan, en daarop scherpstelt dan stuur je de aandacht van de kijker naar dat bijzondere detail. Je verheft het, isoleert het van de achtergrond en accentueert de verfijnde en subtiele details. 

·        Lees nog even de theorie van het diafragma door.
·        Bekijk voorbeelden van scherptediepte
·        Kies een onderwerp of plek uit. Zoals bijvoorbeeld het bos, de tuin of de straat .
Zoek in deze omgeving bijzondere details die je in beeld gaat brengen. Kijk of je er menselijks eigenschappen bij kan bedenken. Dat klinkt misschien vaag, maar het kan je foto net iets meer diepgang geven en je op een andere manier laten kijken naar je omgeving. Denk aan een verlegen ontluikende bloem of een groepje stekelige kastanjes.
·        Kies een standpunt waardoor er diepte te zien is. Ga daarvoor dicht op het object staan wat je wilt fotograferen om de diepte te vergroten. Kies daarbij een laag diafragma getal om veel onscherpte in de achtergrond te krijgen.
·        Kies de foto’s waar de scherptediepte het beste bij het onderwerp past en druk deze af op A4 formaat (20-30cm)
·        Neem ze mee op 11 oktober


De volgende les week 40

  Neem je camera mee met een opgeladen batterij en statief mee. Neem ook een foto mee waar volgens jou beweging in zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten